به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از ايرنا، مهدي چمران رييس شوراي اسلامي شهر تهران در اولين همايش علمي - پژوهشي شهرسازي و معماري با رويکرد پدافند غيرعامل در دانشگاه مالک اشتر با گلايه از کمتوجهي به پدافند غيرعامل در شهرسازي، خواستار توجه دستگاههاي اجرايي به اين مساله شد.
وي افزود: دو نوع تهديد توسط دشمن براي شهرها را ميتوان تصور کرد که شامل حمله زميني و حمله هوايي است و روشهاي مقابله با هريک از آنها در حوزه شهرسازي متفاوت است.
چمران ادامه داد: در گذشته بيشتر تهديدها به صورت حمله نظامي بود که در گذشتههاي دور با احداث قلعه، برج و خندق سعي در مقابله با آن داشتند.
رييس شوراي اسلامي شهر تهران اضافه کرد: در زمان حاضر براي مقابله با تهديدات نظامي از عوارض طبيعي يا مصنوعي ميتوان استفاده کرد.
وي خاطرنشان کرد: استفاده از عوارض طبيعي باعث تاخير در حمله دشمن ميشود.
چمران با اشاره به افزايش اهميت تهديدات هوايي در دنيا تصريح کرد: در مقابله با حملات هوايي نيز شيوه دفاع از نقاط حساس با شيوه دفاع از کل شهر متفاوت است.
رييس شوراي اسلامي شهر تهران افزود: براي حفاظت از مراکز حساس مانند مراکز حکومتي و فرماندهي، بهداشتي و... ميتوان از پناهگاههاي زيرزميني استفاده کرد.
وي با اشاره به استفاده موفق کره شمالي از پدافند غيرعامل گفت: در کره شمالي کارخانههاي اسلحهسازي در زير جنگلها احداث شده است.
چمران همچنين با تاکيد بر توجه به دفاع عمومي در شهرسازي اظهار داشت: در شهرها و مناطقي که مترو وجود دارد ميتوان تاسيسات و مراکز خدماتي را به ايستگاههاي مترو منتقل کرد.
رييس شوراي اسلامي شهر تهران خاطرنشان کرد: با احداث ساختمانهاي محکم ميتوان آسيبپذيري در مقابل حوادث طبيعي و حوادث نظامي را کاهش داد.
کد خبر 45330
تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۲:۵۴
- ۰ نظر
- چاپ
چمران گفت: براي مقابله با تهديداد دشمنان ميتوان مراکز حکومتي و فرماندهي و ساير نهادهاي حساس را به پناهنگاههاي زيرزميني منتقل کرد.